Nordic Beauty Wisdoms: Henriikka Salonen, Graafinen suunnittelija

Nordic Beauty Wisdoms: Henriikka Salonen, Graafinen suunnittelija

Graafinen suunnittelija Henriikka Salonen on suuri luonnonystävä. Hän asuu vanhassa puutalossa Käpylässä, vain kivenheiton päässä Helsingin keskustasta. Pihapiirissä on omenapuita ja reheviä kasveja, joita Henriikka hyödyntää kauden mukaan ravitsemalla niillä kehoaan ulkoisesti ja sisäisesti. Saimme mahdollisuuden kurkistaa Henriikan elämään, kun hän korjasi tämän vuoden satoa ja teki valmisteluita talven varalle.

"Minulle kauneus on kokonaisvaltaista: Tunnen itseni kauniiksi, kun oloni on mukava ja olen sopusoinnussa itseni kanssa. Otan kaiken irti siitä, mitä minulla on, ja hoidan usein ihoani ja kehoani niillä aineksilla, mitä keittiön kaapeistani löytyy. Säästän monesti aamukahvistani jääneet kahvinporot ja käytän niitä kasvojen kuorintaan. Kahvipapujen luonnolliset öljyt tekevät ihostani niin pehmeän, ettei minun sen jälkeen tarvitse käyttää edes kosteusvoidetta."
"Aamuisin on aina mahdollisuus aloittaa alusta avoimin mielin. Rauhallisen aamuhetken viettäminen hyvän kahvin ja aamiaisen äärellä on minulle todella tärkeää. Iso lautasellinen hitaasti haudutettua kaurapuuroa C-vitamiinipitoisten lakkojen kera on todellista itsensä hemmottelua. Lisäksi lorautan mielelläni joukkoon vastustuskykyä lisäävää hunajaa ja lusikallisen vehnänalkioöljyä, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia ja joka on erinomainen vaihtoehto kalaöljylle."
"Keskuslämmitys on todella kuluttavaa hiuksille ja iholle, koska se kuivattaa niitä. Siksi pidänkin lämpötilan kotona melko matalana. Pesun jälkeen huuhtelen hiukset aina kylmällä vedellä tehdäkseni niistä vahvat ja kiiltävät. Minulla on myös ilmankosteuttaja kotona, koska se pitää hiukseni ja ihoni tyytyväisinä. Ja kävely vesisateella se vasta hyvää tekeekin – se on paras mahdollinen kasvohoito!"
"Minulle kauneus on kokonaisvaltaista: Tunnen itseni kauniiksi, kun oloni on mukava ja olen sopusoinnussa itseni kanssa."
"Ajattelen, että kauneutta hoidetaan samalla tavalla kuin kasveja. En huolehdi pelkästään ulkokuoresta vaan ravitsen itseäni läpikotaisin. Työskentelen brändisuunnitteluun erikoistuneessa Werklig-toimistossa ja vietän paljon aikaa ison näytön ääressä, mikä voi tehdä ihostani todella kuivan. Minulla on tapana valmistaa itselleni lasillinen kauneusjuomaa, johon tulee mineraalivettä ja tilkka kylmäpuristettua tyrnimehua. Jos ihoni tuntuu kireältä, suihkutan sille Lumenen Glow Refresh Heleyttävää & Kosteuttavaa kasvosuihketta. C-vitamiini on todella tärkeää hyvinvoinnille, erityisesti pimeällä talvikaudella."
"Rakastan kukkia ja kasveja ja käytän mielelläni luonnonantimia luovasti. Nautin myös kovasti samoilusta metsässä marjoja ja sieniä keräillen. Pakastan nokkosta ja kuivaan yrttejä teetä ja ruoanlaittoa varten. Luonnossa liikkuminen on paras tapa vähentää stressiä. Silloin tunnen olevani kauneimmillani."